Kutyául bántak a szaúdi kutyás rendőrökkel

Közzétette:

Ez egy hülye szójáték. Nem is bántak velük durván, csak éppen magyar rendőrök igazoltattak szaúd-arábiai rendőröket, amikor az arab rendőrök éppen a magyar rendőrökhöz igyekeztek egy tanfolyamra Cegléden. A tanfolyam témája pedig az, hogy a közel-keleti kollégák megtanuljanak olyan tökéletesen bánni a kutyákkal (esetünkben) a német juhászokkal, ahogy azt honfitársaink teszik. Az esetről a Budapest Beacon nevű Amerikában megjelenő magyar nyelvű online lap tudósított. (A lap neve – ahogy azt egyszer Szili László kollégánk megállapította – sajnálatos módon nem Budapest Szalonnát, hanem Budapest Világítótornyot jelent).
A hír különlegessége az, hogy derék ceglédi polgárok migránsnak nézték a szaúdi rendőröket és feljelentették őket a magyar hatóságnál. Hát most ilyen a magyar ember, lát egy barna arcot, amelynek tulajdonosa külföldiül beszél, akkor rögtön rendőrt hív. A Budapest Beacon szerint egy, a tolmáccsal együtt tizenkét fős csoportról van szó. Ők csak az első turnus. Ha hazautaznak, még két csoport követi őket, ugyancsak tizenkét-tizenkét fővel, és ugyancsak három-három hétre.
A BB megkérdezte a Pest megyei Rendőr-főkapitányságot, amelynek sajtóosztálya a következő választ küldte a lapnak: „Tájékoztatom, hogy a megkeresésében leírtakkal összefüggésben rendőri intézkedés nem történt, rendőrség hatáskörébe tartozó eljárás nincs folyamatban, így ebben a tárgykörben tájékoztatás sem adható a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság részéről. Fentieken túl tájékoztatjuk, hogy az Ön által feltett kérdések megválaszolása nem a rendőrség hatáskörébe tartozik.”
Ezzel tulajdonképpen egyet lehetne érteni. A kérdés megválaszolása nem a rendőrség hatáskörébe tartozik. Kinek is a hatáskörébe?
Tippünk: a Miniszterelnöki Hivatal. Vagy valamelyik elmegyógyintézet.

Kereszty András