Jegyezzük meg a nevet: Kamala Harris

Közzétette:

Székely Ferenc
Kettő kell a tangóhoz, tehát Donald Trumpnak szükségszerűen lesz felkérője a táncra. A legvalószínűbb jelölt erre a kellemes feladatra Joe Biden, Obama alelnöke, de mindig érdekes kérdés, hogy vajon ki lesz a páros (ticket) másik tagja. Nem teljesen jelentéktelen kérdés ez, mert egyfelől üzenet a kisebb, de fontos választói csoportoknak, és mert az alelnök azért mégiscsak a kijelölt túlélők közül az első.
Az alelnök 1960 óta kétszer lépett elő az árnyékból, Kennedy halála illetve Nixon lemondása folytán (Johnson és Ford), és Johnson saját jogán választást is nyert. Ugyanezt meg tudta ismételni az öreg Bush (Reagan után), majd nem sokkal később hajszál híján Al Gore is (Clinton után), amikor több szavazatot kapott, mint a fiatal Bush, de Floridát elvesztette. A találgatások Biden partnereként most leginkább Kamala Harris dél-kaliforniai szenátort emlegetik, aki ott korábban állami főügyész is volt. Harris indián leszármazású liberális nő, így jelölése több csoportnak is a kedvére lehet.
Hivatali működése során támogatta a kannabisz-szigor enyhítését, a dokumentálatlan bevándorlók önkormányzati megsegítését, valamint a DREAM törvényt, ami előnyösen kezelné azokat a kiskorú személyeket, akiknek szülei ugyan illegális bevándorlók, de ők maguk már az Államokban születtek, ezért az állampolgárságból sem zárná ki őket.
Aktív és munkabíró jogász és politikus, ügyek, vádiratok és beadványok tömkelege kötődik a nevéhez, nagyon széles skálán, az emberi és szexuális jogoktól egészen az olajipari cégek elleni fellépésekig vagy a szegényebbek adókedvezményéig.De ami a lényeg: nem kisebb protektora van a párton belül, mint maga Barack Obama, akivel személyes családi barátok. Meglepne, ha végül nem ő lenne a demokrata ticket másik tagja.