Korunk hősei

Közzétette:

Kaltenbach Jenő

A magyarnemzet.hu nevű izé korunk hőseiről, úgy mint Trump, Bolsonaro, Salvini, Boris Johnson stb., és köztük, mi sem természetesebb, Orbànról àradozik, mint akik a “libsi sajtó” àllandó tàmadàsai ellenére a vilàg folyàsàt meghatàrozó nagysàgok.
Amikor e nagysàg okàt meg kell mondania akkor a jeles firkàsznak csak annyi jut eszébe, hogy ők ugye azok, akik úgymond szakítottak a több évtizedes konvenciókkal.
Arról persze szemérmesen hallgat, hogy mik is lennének ezek a kidobandó konvenciók, ami nagyon is érthető, mert akkor be kellene vallania, hogy ezeknek az oly kàros konvencióknak köszönhető, hogy minden baj ellenére az elmúlt évtizedekben a világ korábban soha nem làtott békés korszakát, gazdasàgi prosperitàsàt élte meg. Nem akarnám idealizàlni a mögöttünk hagyott évtizedeket, de összehasonlítva az emberiség koràbbi korszakaival, a javulàs aligha vitatható, amely ezeknek, a szerző àltal megtagadandónak tartott konvencióknak köszönhető.
De nem is ez a legfontosabb, hanem az, hogy korunk új “hősei” mi újat kínàlnak, az àtkos konvenciók helyett. Trump rég nem làtott arrogàns gyűlölködő stílust vezetett be, végletekig megosztva az orszàgàt és a nyugati vilàgot. Bolsonaró rasszista, nőgyűlölö, aki az esőerdők kiìrtàsàval az egész emberiséget sodorhatja veszélybe, Salvíni szellemi elődjére Mussolínire emlékeztető figura, Boris (Crazy) Johnson pedig hazudozó populista, aki kàoszba taszíthatja a briteket. Hogy Orbán kicsoda, azt meg a magyarok meg nem tévesztett többsége, a magyarmenzet.hu-szerű lakàjmédia minden hazugsàga ellenére pontosan tudja.

Hát ennyit a “hősökröl”, akiknek a tündöklése remélhetőleg, a hitleri korszakhoz hasonlóan, rövid ideig tart, és főleg ezúttal megússzuk vilàgégés nélkül.