Slomó, a lapgyilkos

Közzétette:


Október elsején – “a lap tulajdonosaival fennálló föloldhatatlan ellentétei miatt” – távozik a 168 Órától Tóth Ákos, aki több mint három éve vezeti a hetilapot. A bejelentés szerint nem egyedül távozik, vele együtt feláll a két főszerkesztő-helyettes, Lakner Zoltán és Krajczár Gyula. A keddi szerkesztőségi értekezleten tett bejelentésével együtt a Facebookon is közzétette visszatekintését. (A lap tulajdonosa a Köves Slomóhoz, az EMIH vezetőjéhez köthető Brit Média Kft.)

Czeglédi Zoltán
Három dolgot szeretnék az alábbiakhoz hozzáfűzni.Slomó, a lapgyilkos

1. A holnapután megjelenő 168órában lesz egy cikkem, amit még e botrány előtt adtam le a lapnak. Nem tudom, az új „koncepcióba” egyáltalán belefért volna-e az, amit és ahogy én írok, de megelőzendő a dilemmát, itt közlöm, hogy ezek után természetesen egy sort sem írok többet ebbe a hetilapba.
2. Az elmúlt hónapokban növekvő megdöbbenéssel figyeltem, ahogy Köves Slomó ott vigyorog fideszes kampányfelületeken, ahogy csak olyan válaszai vannak, aminek a Fidesz örül, meg ott ácsorog tétován a szülésserkentő fideszes kanbulin. Világos volt, hogy el kell jönnie ennek a pillanatnak. De mivel egyidősek vagyunk, én még látni fogom, amikor kibaszottul megbünteti a sors azért, amit most művelt.
3. Mivel a Fidesz a Népszabadságnál gyakorolt hirtelenség helyett itt a lassú kivéreztetés mellett döntött, biztosan meg fog jelenni 168óra címen egy hetilap a következő hetekben, hónapokban és talán-talán években is. Lesznek is benne itt-ott jó cikkek, sőt, talán a köztudottan ocsmány nemfizetési gyakorlatot is felváltja egy időre a forrásbőség, megmutatni, hogy minden oké. De a mai készítők távoztával, és a kalkulálható átkalibrálással egy olyan abszurd kiméra jön létre, aminek semmi köze sem a lap történelméhez, sem az elmúlt éveihez. Röviden: A 168ÓRA NEVŰ HETILAP MEGSZŰNT.
Köszönöm, hogy amíg létezett, én is részese lehettem.

Kulcsár István
A 168 óra után alighanem a Klubrádió következik. Köves Slomo ugyanis már oda is be bevásárolta magát.

Lendvai IUldikó
Azért a Klubrádióban Slomóéknak szerencsére csak kisebbségi tulajdonuk vészemben a 168 órával. L. I.