Nemzeti inzultáció

Közzétette:

Kardos András
Azért van abban valami a diktatúra diszkrét bájából, hogy van két végrehajtandó bírósági döntés ugyebár, a gyöngyöspataji romák és az elitéltek kárpótlása ügyében. Erre mi történik? 
Először a miniszterelnök megtámadja mind a két ítéletet egy sajtótájékoztatón, vagyis felűl akarja írni a független bíróságok döntését, majd utána “nemzeti konzultációt” kezdeményez, amelyben megkérdezi népét, hogy ugyebár minden úgy van jól,ahogyan ő mondja.
A kérdések ugyanis nem kérdések, ezért a konzultáció, nem konzultáció. Ha a diktatúra nemzeti konzultációt akar, az magyarán nemzeti inzultáció. Ezt ugyan mindenki tudja, de mégis arra a “nyitott végű” kérdésre, hogy “egyesek szerint jobb ha a nap süt, mások szerint jobb ha szélvihar van”, a magyar nép nem elhanyagolható része beikszeli a szélvihart.
Igen, ez a diktatúra diszkrét bája, de olyan diszkrét, hogy eljő a nap, amikor a király meztelen lesz, s látni fogja a nép, hogy mi a különbség diktatúra és szabadság között. Például az, hogy a nyelv visszakapja eredeti használati jogát, szavak pedig eredeti jelentésüket.