Rajtuk nem fog a vírus

Közzétette:

Andor Mihály
Az elmúlt hetekben sokszor és különböző, veszélyesnek minősíthető helyzetekben lehetett Orbánt maszk nélkül látni.
Külföldi vendéggel parolázik; külföldre utazik tárgyalni; maszkot viselő külföldi politikusok társaságában fényképezkedik; maszk és kesztyű nélkül tapogatja Ferihegyen a Kínából érkező árut stb.
Ez már elég ahhoz, hogy az embernek feltűnjön, és megfogalmazzon egy sejtést. Tudatos PR-fogásról lehet szó, amivel legalább három üzenetet akar eljuttatni a választópolgárokhoz.
Az egyik, hogy én Orbán Viktor, tökös magyar legény vagyok, aki nem fél a vírustól. A másik, hogy nem vagyok olyan, mint a többi halandó, sérthetetlen vagyok, rajtam nem fog a vírus. A harmadik – mintegy mellékesen –, hogy fölösleges maszkot hordani. (Ennek az üzenetnek a kézbesítését az országos tiszti főorvosnak is kiadta, aki gyalázatos módon teljesíti is a feladatot.)

szijjarto-kelemen-hunor
Szijjartó Péter és Kelemen Hunor

Van azonban még egy érdekesség az Orbán-jelenség kapcsán: lakájai szolgalelkűsége. Ha Orbán nem hord maszkot, akkor ők se. Így láthatjuk, amint Pintér Sándorral és Kásler Miklóssal az oldalán sajtótájékoztatót tart. Egyikőjükön sincs maszk. Öt vezető orvossal tárgyal, és csak egyetlen egy visel maszkot. Láthatjuk Szíjjártó Pétert, aki megérkezik bulgáriai tárgyalására, és három maszkot viselő politikus fogadja, egyedül rajta nincs maszk. A repülőtéren az árut fogdosó Orbán mellett álló „fontos emberen” nincs maszk.
Nem hiszem, hogy Orbán parancsba adta, hogy márpedig maszkot viselni tilos, inkább arról van szó, hogy vagy nem merik fölvenni, vagy arra gondolnak, hogy a maszk-nélküliséggel jó pontot szerezhetnek. (Vagy attól félnek, hogy maszkkal rossz pontot fognak kapni.) Ez a NER értelmiség.

Címkép: Kínai szállítmány érkezik.