Vakhit, vagy bizalom

Közzétette:

Kaltenbach Jenő
Bàmulatos a fideszesek vakhite, vagy nem is tudom minek lehetne nevezni. Azt kèrdezi a szelidebbje, ők vannak kisebbsègben, hogy mièrt gondoljuk mi “ballibsik” azt, hogy Orbàn vissza fog èlni a helyzettel?
A kevèsbè szelidek, ők vannak többsègben, nem kèrdeznek semmit, a megnyilvànulàsaikból inkàbb az èrződik, hogy legszìvesebben azonnal ütnènek. Pedig a kèrdèsre a vàlasz roppant egyszerű ès mindenki, akit a vakhit nem zavar a gondolkodàsban tudhatja, hogy Orbàn Viktort igazàbòl egyetlen dolog èrdekli, mindig is èrdekelte, nevezetesen Orbán Viktor.
Egèsz politikai pàlyafutàsa, amely ugye azzal kezdődött, hogy a Nagy Imre temetèsen elmondott beszèdèvel felrùgta az àltala is elfogadott ellenzèki megàllapodàst, mert meglàtta a lehetősèget az egyèni kiugràsra, erről szòl.Ettől kezdve egyetlen cèlt követett kitartòan, a saját szemèlyes èrdekeinek a könyörtelen èrvènyesìtèsèt.
Nem vezèrelte ès nem vezèrli semmilyen koherens eszme, èrtèkrend. Hìrdetett nèzeteit mindig a pillanatnyi èrdekei hatàroztàk meg. Ha kell liberàis, ha kell nemzeti radikàlis, ha arra van igèny akkor keresztèny.
Ujjàt csak azèrt tartotta folyamatosan az orszàg ütőerèn, hogy a szàmàra legkedvezőbb közhangulatot kitapintva a lehető legrövidebb ùton legyen kèpes a sajàt cèlok elèrèsère.
Most az az elemi èrdeke, hogy kihasznàlva a jàrvàny okozta vèszhelyzetet, magàt levàlthatatlannà tegye, miközben vègleg leszàmoljon az ellenzèkkel ès mindenkivel, aki az ùtjàba àll. Hogy is mondta egykor?
Ha alkalom kìnàlkozik az ellenfèl megsemmisìtèsère akkor azt habozàs nèlkül meg kell tenni. Valahogy ìgy.
Most itt az alkalom ès a vèlemènye azòta aligha vàltozott. Hàt ezèrt a bizalmatlansàg, kedves fideszes honfitársak. Halljuk a càfolatot!