A 61. oldal

Közzétette:

A Magyar Nemzeti Bank „Inflációs jelentés” nevű nem túl figyelemfelkeltő címet viselő vaskos kimutatásának 61. oldalán egy Fidesz-ellenes bomba van elrejtve. Ez az adatsor cáfolni látszik Orbán Viktor minden eddigi állítását a jelenlegi válság kezeléséről! AZ MNB KISZÁMOLTA: A FIDESZ NEM KÖLTÖTT SEMMIT A CSALÁDOKRA ÉS A NYUGDÍJASOKRA, ÉS A MUNKAHELYEK MEGVÉDÉSÉRE IS ALIG!

A jegybank kimutatása szerint a Fidesz-kormány a családok és nyugdíjasok megmentésére 0 százalékot, a munkahelyvédelemre 0,5 százalékot, a munkahelyteremtési programokra pedig 0,7 százalékot költött! Mindez ott áll világosan leírva abban a táblázatban, aminek a címe ez: A kormányzati intézkedések költségvetési hatása (a GDP százalékában).

A 61. oldalig viszonylag kevesen jutnak el egy ilyen adattengerben. Köztük volt Korózs Lajos az Országgyűlés népjóléti bizottságának szocialista elnöke. Vasárnapi online sajtótájékoztatóján Korózs a Magyar Nemzeti Bank elemzésére hivatkozva azt mondta: a járvány alatt hozott kormányzati intézkedések költségvetésre gyakorolt hatása a nemzeti össztermék (GDP) százalékában a családok és nyugdíjasok esetében nulla százalék, a munkahelyvédelemnél 0,5 százalék, a munkahelyteremtési programokban pedig 0,7 százalék volt. Ekkor került elő bizonyitékként a 61, oldal.